İçeriğe geç

Fiyaz Ne Demek

Firaz ne demek Kürtçe?

Yukarı, yukarı. 2. tepe, çıkış.

Feyyaz anlamı ne demektir?

Feyyaz, Arapça kökenli bir isimdir ve “cömert”, “bol”, “bolluk” veya “bereketli” anlamına gelir. Ayrıca bolluk ve cömertlik anlamında da kullanılır.

Fiyra ne demek?

➢ Fiyat, tüketicilerin bir malı satın almak için ödemesi gereken para miktarıdır. ➢ Tüketicilerin bir mal veya hizmeti sahip olmaktan veya kullanmaktan elde ettikleri faydalar karşılığında ödedikleri değerlerin toplamıdır. Satın alma maliyetine dayalı: Satın alma fiyatının birim fiyatına kâr eklenerek elde edilen fiyattır.

Feryaz ne demek?

Bereket ve bolluk bahşeden 1. Çok faydalı, çok üretken. 2. Bereket, bereket ve bolluk bahşeden.

Kürtçe rojen ne demek?

Etimolojik kökeni ve anlamı: Rojin, “Roj” ve “in” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli bir kız ismidir. Rojin, “aydınlık”, “yaşam” anlamına gelir.

Ferzan Kürtçe mi?

Ferzan, Farsça kökenli bir isim olup “akıllı”, “zeki”, “zeki” anlamlarına gelmektedir.

Fikret ismi ne anlama gelir?

Fikret, Arapça kökenli bir isimdir ve “düşünme”, “üstünlük” veya “düşünce” anlamına gelir. Bu isim zihinsel aktivite, fikir üretme ve düşünme yeteneğini ifade eder.

Ayaz ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Eldeki verilere göre Türkiye’de 32. sırada yer alıyor.

Reyyan ne demek?

TDK’daki bilgilerle birlikte Reyyan isminin anlamı ve manası nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Suya aldandı, suya doydu. Neşeli, samimi ve iyi bir insandır.

Firyas ne demek?

“Yavaş yavaş sızan suyun okulun çatısını çürüteceğinden korkuyorduk.” (TY, s.122) 46-yas Firyas: matem, ağıt yakma.

Afire ismi ne demek?

(S). tutuşmuş, yanıyor, alev almış.

Fayka ne demek?

Manevi yönden üstün, yüce, ulu.

Sekvan ne demek?

Sekban (Farsça seg-ban: “köpek bakıcısı”), 65. yüzyıl ortalarında Yeniçeri Ocağı üyesine verilen isim.

Feyyaz nedir?

Feyyaz, bereket ve bolluk veren anlamına gelen bir isimdir. Erkek ismi olarak kullanılan Feyyaz, dilimize Arapçadan girmiştir.

Agit Kürtçe ne demek?

Agit ismi ağlamak anlamına gelir ve ağlama eyleminden türemiştir.

Firaz Arapçada ne demek?

Cesur, yürekli, binici, at yetiştiricisi gibi anlamlar taşır. 3. Binici, at yetiştiricisi. 5. Yiğit aslan.

Firas ne demek Arapça?

Firas (فراس), aslanın avını avlaması, öldürmesi ve yemesi anlamına gelen bir fiilden (فرسَ) gelen bir erkek Arapça ismidir. İsmin anlamı “aslan” veya “vahşi”, “obur” olabilir. Aynı fiile (فرسَ) ve (الفراسة) kelimesine atıfta bulunan başka bir ek anlam daha vardır. Bu durumda Firas, “empatik”, “anlayışlı” anlamına gelir. 2 Ekim 2015Firas (فراس), aslanın avını avlaması, öldürmesi ve yemesi anlamına gelen bir fiilden (فرسَ) gelen bir erkek Arapça ismidir. İsmin anlamı “aslan” veya “vahşi”, “obur” olabilir. Aynı fiile (فرسَ) ve kelimeye (الفراسة) atıfta bulunan başka bir ek anlam daha vardır. Bu durumda, Firas “algılamak”, “anlamak” anlamına gelir.

Keftar Kürtçe ne demek?

Farsça ve Azerice’de “kaftar”, Kürtçe’de “keftar”, Tacikçe’de “kaftor”, Uygurca’da “kiftar” ve Gürcüce’de “aptari” kelimeleri “sırtlan” anlamına gelir. Ancak, keftor veya keftore kelimeleri Kürtçe’de “cadı” anlamına gelir.

Firuz ne demek?

Firuz ismi Farsça kökenli bir isimdir. “Pîrûz” kelimesi Farsçada “muzaffer, galip” anlamına gelir. Ayrıca turkuazla da ilişkilendirilir. Bu değerli taşın şans ve başarı getirdiği düşünülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort