İçeriğe geç

Bandaj Ne Demek Tdk

Bandaj nedir TDK?

TDK’da “sargı” kelimesi “bağlamak” ve “sarmak” anlamlarına gelmektedir.

Bandaj türkçede nedir?

Bandaj (elastik bandaj) nedir? Pansuman, yara örtüsü ve bandaj gibi işlevleri olan tıbbi bir malzeme olarak tanımlanabilir.

Bürke ne demek TDK?

(ﺑﺮﻛﻪ) i. (Ar. birke > bürke) gölet, su birikintisi, gölet: Eski sokakları ateşe verdi / Her şeyi çeşmeye çevirdi (Akşemseddinzâde Hamdi).

Sargın ne demek TDK?

sıf. (< sar-gın) günlük konuşma dili. Sıcak, samimi, içten: Nâci çok çekingen bir arkadaştır.

Bandaj nedir ne işe yarar?

Ayrıca yarayı dış etkenlerden korumak, kol ve bacaklardaki kanamayı durdurmak ve şişmeyi önlemek için kullanılır. Yapışkanlı bandajlar ciddi yaralanmalarda küçük pansuman olarak kullanılır. Bandajlar ayrıca dövüş sanatlarında eklemleri korumak için kullanılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Bandaj ingilizcesi ne?

“Bandage” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 15 sonuçKategoriİngilizce1Genel kullanımBandage i. Bir bandaj uygulamak. Bir bandaj uygulamak. Daha fazla ifadeTeknik2Teknikbandage i.

Diz bandajı nedir?

Diz bandı nedir? Diz bandı ürünleri, diz tutma bandı olarak da adlandırılır, diz kapağını alttan desteklemek için tasarlanmış, ayarlanabilir, sünger ped destekli, esnek ve konforlu destek ürünleridir.

Bandajlama nedir?

Sargılama ve bantlama, yaralanan vücut bölümünün fonksiyonel hareketlerinin devamını sağlayan, aynı zamanda bölgeyi koruyan ve destekleyen uygulamalardır.

Lavuk ne demek?

Genelevde cinsel ilişkiden sonra peçete ve kolonya tutan kişi.

Başbuğ ne demek TDK?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Başkan, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “Savaş zamanında diğer birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

Börte ne demek TDK?

Börte’nin ne anlama geldiği ve ne anlama geldiğine dair tüm detayları derledik. Günümüzde yaygın olarak kullanılan isimlerden biri de Börte ismidir. Börte ismini beğendiyseniz, anlamı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Börte ismi, akıllı ve zeki anlamına gelen popüler isimlerden biridir.

Dansoz ne demek TDK?

Göbek dansçısı veya çengi, oryantal bir dansçıdır. Fransızca danseuse (dansçı) kelimesinden gelir.

Kodalak ne demek TDK?

İsim. [2] İki yumruk büyüklüğünde ekmek.

Anız ne demek TDK?

Anız, tarımsal üretim sonucu toprakta kalan bitki kök ve gövdelerine verilen isimdir.

Bandajlama nedir?

Sargılama ve bantlama, yaralanan vücut bölümünün fonksiyonel hareketlerinin devamını sağlayan, aynı zamanda bölgeyi koruyan ve destekleyen uygulamalardır.

Bandana ne demek?

Bandana, koruyucu veya dekoratif amaçlı baş, yüz veya boyun etrafına bağlanan üçgen veya kare şeklinde bir kumaş parçasıdır.

Bant nasıl yazılır TDK?

Dilimizde hac, şad, yâd gibi birkaç örnek dışında, alıntı sözcüklerin asıl biçimlerinin sonundaki yumuşak ünsüzler sertleşir: kitap (Bandıra ne demek TDK?

TDK’ya göre Bandıra kelimesi geminin hangi devlete ait olduğunu belirten bayraktır. Gemilerde görülen bayraklar Bandra kelimesiyle ifade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort