İçeriğe geç

Baymek Ne Demek

İçimi baydı ne demek?

İçeride bayılma AÇIKLAMA AÇIKLAMA 1) Çok aç olmak; 2) Çok fazla şekerli veya yağlı yiyecekler yemek.

Berkinmek ne demek?

yansımalı f. (berk +i-n-mek, “güçlü” isminden, eki +i-) E. T. Türkçe ve halk önünde konuşma. Güçlendirmek, sağlamlaştırmak.

Bayakı ne demek?

bayağı ~ bayağı, bayağı ~ bayağı ~ bayağı ~ bayağı; Bayırı, bayırkı sözcükleri doğrudan zaman anlamı taşır ve bazen değer, kıymet, kaynak, hazine, zenginlik anlamı taşıyan arkaik bir karaktere sahiptir.

Birine biat etmek ne demek?

Biat (Arapça: بَيْعَة), Peygamber’e biat etmek ve Kur’an’da anlatıldığı şekilde sadakat yemini etmek anlamına gelir.

Bir içim su gibi ne demek?

“Su içmek” ifadesinin anlamı, etrafındakileri etkileyen veya çok güzel ve çekici olan biri anlamına gelir. “Bir yudum su” ifadesi genellikle güzel kadınlar için kullanılır. Bir yudum su genellikle güzel kadınları tanımlamak veya betimlemek için kullanılan bir ifadedir.

Bezm içim ne demek?

Bezm kelimesi “dostların buluşması” anlamına gelir.

Becir etmek ne demek?

Arapça kökenli olan “جَبَرَ” (jabara) fiilinden türemiştir. Anlamı: “Cebir” kelimesi bir şeyi zorla yapmak veya zorlamak anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin iradesine karşı gelerek veya onu zorlayarak bir eylemi gerçekleştirmeye çalışma durumunu ifade eder.

Bekteş ne demek?

Türkiye’de Alevilik denince akla ilk gelen isim Bektaşilik’tir. Bektaşilik, muhtemelen Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulmuş bir İslami tarikattır. Bu tarikatın mensuplarına (bu örgüte el uzatarak, yani pay alarak katılan kişilere) Bektaşi denir.

Behist ne anlama gelir?

(mesela): gök, uçmak, (bkz: adn, bihişt, firdevs).

Basuk ne demek?

[1] (argüman) Zayıf, güçsüz, uzun. [2] (argüman) Çeşitli nedenlerle sıkıntı çektiği ve bu nedenle hastalandığı düşünülen doğum sonrası kadın veya yürümesi geciken çocuk.

Böri ne demek?

BÖRÜ=KURT. Eski ve yeni bütün Türk lehçelerinde Oğuz boyları dışında herkesin bildiği bu yırtıcı hayvanın adı börü ~ böri olmasına rağmen Oğuzlar neden ona kurt demişlerdir? Ancak Oğuzların bu hayvana, Alp Arslan’ın oğlu Börübars gibi özel adlar taşıyan Oğuzlardan gelen Börü de demeleri anlaşılır bir durumdur.

Bakko ne demek?

Bakalyaro, berlam, tavuk balığı veya bako olarak da bilinen etçil bir balık türüdür. Kolyez, uskumru, hamsi, çaça ve…3 Haziran 2024

Biad ne demek TDK?

Sadakat göstermek, bir kişinin egemenliğini ve liderliğini tanımak ve kabul etmek anlamına gelir. Tarihte bu terim Osmanlı İmparatorluğu döneminde bulunur. Ölen padişahın oğlunun devlet yönetimi tarafından kabul edilmesi anlamına gelir.

Dinde teba ne demek?

Özne, bir devletin egemenliği altındaki insanları anlatır. Ancak aslında bir devlet değil, bir kralın, bir sultanın veya bir şekilde egemenliğini monarşik bir şekilde sürdüren bir kişinin egemenliği altında yaşayan bir grup insandır.

Tasavvufta beyat nedir?

Sadakat iki kısma ayrılır. Biri İslam Halifesine sadakat ve itaattir ki buna “bey’atü’l-imameti’l-kübrâ” denir. Bu, hukukçuların kastettiği sadakattir. Diğeri ise manevi eğitim veren lidere sadakattir ki bu da tasavvuf ehlinin sadakat ve aidiyet olarak anladığı şeydir.

Berk etmek ne demek?

Birlik. geçişli fiil (Ar. derk + Türk. tun, Handeln) Anlamak, idrak etmek, algılamak: Ona gönlünü aç / Takdirini söyle / Tedbirini bırak / Bakalım Mevla ne yapsın / Ne yapsa güzeldir (Erzurumlu İbrahim Hakkı). Hafız tokat yiyeceğini anladığı anda başını geri çeker (Ahmet Râsim).

Berkenin anlamı ne demektir?

Berke, kılıç, kırbaç, savaş aleti anlamına gelen bir kelimedir. Tarihte yaygın olarak kullanılan unvanlardan biri olmasına rağmen, Cengiz Han’ın torununa da Berke deniyordu. Berke aynı zamanda bir kayısı çeşidinin adıdır. Berke, hançer veya savaş aleti anlamına gelen bir kelimedir.

Berkuş ne demek?

Tramp – İngilizce Sözlük. Farsça χāne bar dūş خانه بر دوش “evi omuzunda olan evsiz kişi” ifadesinden bir alıntıdır.

Börtlemek ne demek?

börtlemek: Pişirmek. börtdürmek: 1. Az kaynatmak, az kızartmak. 2. Kızgın yağa koyup çıkarmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort