İçeriğe geç

Beketmek Ne Demek

Bekitmek ne demek?

[1] (argüman) Kapatmak için blok.

Yatakta bevletmek ne demek?

Sesli Sözlük – Çiş, Sidik.

Bönlük ne demek TDK?

Naiflik: Saf, aptal, akılsız olma durumu, aptallık, saflık.

Bezm etmek ne demek?

Bezm, Arapça meclis kelimesinin anlamına karşılık gelen bir kelimedir. Yemek, içki içmek, eğlenmek ve sohbet etmekle yapılan büyük bir kutlama ve eğlencedir.

Beyat etmek ne demek?

Bi’at (Arapça: بَيْعَة), Peygamber’e bağlılık yemini etmek, Kur’an’da anlatıldığı gibi sadakat yemini etmek anlamına gelir. Bey’at kelimesi, Arapçada “satmak” ve “satın almak” anlamına gelen bey’ kelimesiyle aynı kökten gelir.

Bekteş ne demek?

Türkiye’de Alevilik denince akla ilk gelen isim Bektaşilik’tir. Bektaşilik, muhtemelen Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulmuş bir İslami tarikattır. Bu tarikatın mensuplarına (bu örgüte el uzatarak, yani pay alarak katılan kişilere) Bektaşi denir.

Çiş fantezisi nedir?

Ürolagnia veya ürofili olarak da bilinir; idrar ve işeme zevkine dayalı bir parafilidir. İdrar banyosu ve altın banyosu olarak da bilinir.

Yetişkin biri gece neden altına işer?

Mesaneniz bunu yapmakta zorluk çektiği için tamamen boşalmaz, bu yüzden yeniden dolması daha az zaman alır. Ayrıca, mesane kasları daha sık çalıştığı için mesanenin kas duvarı daha az esnek ve aşırı aktif hale gelebilir. Sıkışma inkontinansına ek olarak, bu durum genellikle geceleri ortaya çıkabilir.

Ayakta işemenin günahı nedir?

Dinimizde ayakta idrar yapmak tavsiye edilmez. Bunun sebebi idrarın elbiseye ve ayaktayken sıçramasıdır. Ayrıca ayakta idrar yaparken mesane tam olarak boşalmaz ve kalan idrar daha sonra elbisede ıslaklığa ve kire yol açar.

Bazan ne demek TDK?

(ﺑﻌﻀﺎً) sıf. (Ar. ba’żs, ba’żan’ın değiştirilmiş şekli) Bazen, bazen, ara sıra, bazen: Bazen yıldırım düşer (Yâkup K. Karaosmanoğlu).

Barkat ne demek?

İslam’da, bereket veya baraka (Arapça: بركة “baraka”) bereketin bir gücüdür, Tanrı ile başlayan ve Tanrı’ya en yakın olanlara akan bir tür ruhsal varoluş ve vahiy sürekliliğidir. Kuran’ın bereketlerle dolu olduğu söylenir ve Tanrı peygamberlere ve azizlere bereket verebilir. İslam’da, bereket veya baraka (Arapça: بركة “baraka”) bereketin bir gücüdür, Tanrı ile başlayan ve Tanrı’ya en yakın olanlara akan bir tür ruhsal varoluş ve vahiy sürekliliğidir ve vahyin sürekliliğidir. Kuran’ın bereketlerle dolu olduğu söylenir ve Tanrı peygamberlere ve azizlere bereket verebilir.

Bunyeye zuhur etmek ne demek?

Sözlükte ve 12. yüzyılda literatüre giren terim anlamında kullanılır. Sözcüğün sözlük anlamı, gizemli bir şeyin ortaya çıkması ve herkes tarafından bilinmesidir. Bu sözcük, Divan edebiyatında Tanrı’nın niteliklerinin kulları tarafından tecelli etmesi ve algılanması anlamında kullanılır.

Mübaşeret etmek ne demek?

Kavram olarak birleşme, “bir şeyi doğrudan, aracısız, şahsen yapmak, bir şeyi başka bir şeyle birleştirmek, iki insan tenine dokunmak” anlamına gelir.

Figanlarla ne demek?

ѻ Efgan: Ağıt yakmak, ağlamak: Öldüğümde dillerde söyleneceğim / Bülbül gül goncalarını söyleyecek (Karacaoğlan).

Eleste ne demek?

İnsanın yaratılışı sırasında Allah ile arasında yapılması gereken sözleşmenin ifadesidir.

Buuz etmek ne demek?

Birlik. geçişsiz f. (Ar. buġż + Türk. tun, Handeln) (-e) Düşmanca davranmak, kin beslemek: Konstantin daha önce Hıristiyanlardan nefret ediyordu (Kâtip Çelebi’den seçme).

Esbab etmek ne demek?

Esbab kelimesinin “bir şeye sebep olan” anlamında kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda Esbab kelimesi “sebep” veya “bir şeye sebep olan” anlamında kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir. “Esbab” denildiğinde “sebep” ve “sebepler” anlamına geldiği söylenebilir.

Berkinmek ne demek?

yansımalı f. (berk +i-n-mek, “güçlü” isminden, eki +i-) E. T. Türkçe ve halk önünde konuşma. Güçlendirmek, sağlamlaştırmak.

Büruz etmek ne demek?

(ﺑﺮﻭﺯ) i. (Ar. burūz) Ortaya çıkma, belirme, belirme: Allah’ın mübarek mutluluğu burûz/ Tal’at-ı zîbâ, şâm-gâh-ı hecri rûz (Vecîhî) olarak zuhur ettiğinde. Herkesin senin sevginin bir gün içinde ekşimesine nasıl güldüğünü ve neler söylediğini biliyor musun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort