İçeriğe geç

Bend Ne Anlama Gelir

Bend’in Türkçesi nedir?

F. eğmek, bükmek, eğmek; (birini) doğru yola koymak, memnun etmek; bağlamak; kıvırmak, bükmek, bükülmek; (bir şeyin) üzerine eğilmek, diz çöküp yalvarmak. esnek s. eğilir, eğilir, eğilir.

Bend ne demek fiil?

kıvrıl, viraj, viraj. Yol güneye döndü: Yol güneye döndü. dön, dön, dön, dön.

Bend mi bent mi?

Dilimizde hac, şad, yâd gibi birkaç örnek dışında, alıntı sözcüklerin asıl biçimlerinin sonundaki yumuşak ünsüzler sertleşir: kitap (İstiklal Marşı’nda geçen bend ne demek?

Mehmet Akif Ersoy bu kelimeyi burada esaret anlamında kullanmıştır. “Bütün esaretimi çiğneyeceğim, bütün esaretimi kıracağım” dizesinde Türk milletinin esareti devirerek özgürlüğüne kavuşacağı söylenmektedir. Bükülmek veya bükülmek, bağlanmak ve tutulmak anlamında kullanılır.

Bend neye denir?

Dilimize Farsçadan gelen “bend” kelimesi hukuk ve edebiyatta terim olarak kullanılır. Kelimenin sözlük anlamı bağlama ve kemerdir. Osmanlı döneminde bel kemerlerine Bend-i Miyan denirdi.

Bend ne demek edebiyatta?

Eğri çizgiler üç veya daha fazla satırdan oluşan çizgilerdir. Bu kelimenin kökeni Farsçadır ve Divan edebiyatının şiir geleneğinde ortaya çıkmıştır. Şiirler düzenli olarak tekrarlanan ritimlerle yapılandırılabilir ve bu yapı şiir içinde bölümlere veya kümelere ayrılabilir.

Bend ne demek müzik?

Bend ( ): İşaret notaya yerleştirilir. Telli çalgılarda, notaya vurulduktan sonra tel aşağı çekilir ve sonra tekrar yukarı itilir. Vibrato (vib.): Sesin hafif bir titreşimi.

Bend yapmak ne demek?

Barajlar su depolamak için, barajlar ise su seviyesini yükseltmek için kullanılır. Çubuk Barajı’ndan önce baraj ve iskele için “baraj” terimi kullanılıyordu.

Bend etmek ne demek Osmanlıca?

1. çıkar, menfaat, kazanç, kâr. 2. ümit; HAYIR; işe yaramıyor. [çıkar] 1. çıkar, kâr, nef’, fayda. 2. menfaate yol açan madde ve paragraf.

Bent nerede kullanılır?

Su bentleri, taşkın bariyerlerinde, rezervuarlarda, nehirlerde veya su yolu sistemlerinde su akışını kontrol etmek için kullanılan ayarlanabilir kapaklardır.

Bend etti ne demek?

Tureng – bend – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: bend.

Bent ne demek TDK?

Bazı metinlerde ve şiirlerde “bend” olarak da yazılan kelime, suyun önüne çizilen çizgi anlamına gelir. Bu kelime edebiyat ve hukuk gibi alanlarda terim olarak kullanılır.

Maddenin bendi ne demek?

Bir makalenin birden fazla paragrafı varsa, her birine “paragraf” denir. Öte yandan, espriler “cümlelerden” oluşur. Maddenin 1, 2, 3, … veya a, b, c, … gibi bir numarası varsa, bu numaraların her birine “bend” denir.

İstiklal Marşındaki Ezel ne demek?

EZEL: Başlangıcı bilinmeyen zaman, sonsuzluk. HÜR: İradi.

Ceriham ne demek?

Ceriham ne anlama geliyor? Arapça kökenli olmasına rağmen Osmanlı döneminde çok yaygın olarak kullanılmıştır. Kelimenin tam anlamıyla yaralıdır. Yara kelimesinin Ceriham ile kullanımı aynıdır.

Bent nedir?

Baraj, bir akarsu yatağında suyun birikmesini sağlayan sağlam, dayanıklı bir yapıdır.

Bend etmek ne demek Osmanlıca?

1. çıkar, menfaat, kazanç, kâr. 2. ümit; HAYIR; işe yaramıyor. [çıkar] 1. çıkar, kâr, nef’, fayda. 2. menfaate yol açan madde ve paragraf.

Bend ne demek müzik?

Bend ( ): İşaret notaya yerleştirilir. Telli çalgılarda, notaya vurulduktan sonra tel aşağı çekilir ve sonra tekrar yukarı itilir. Vibrato (vib.): Sesin hafif bir titreşimi.

Bendi anlami nedir?

Dilimize Farsçadan gelen kavisli kelime, kullanıldığı her yerde birden fazla anlama sahiptir. Bazı metinlerde ve şiirlerde “bend” olarak da yazılan kelime, suyun önüne çizilen sıra anlamına gelir. Bu kelime edebiyat ve hukuk gibi alanlarda terim olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort