İçeriğe geç

Nazilli Basma Fabrikasını Kim Kapattı

Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası neden kapatıldı?

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılıp açılışı yapılan ve 2002 yılında “teknolojisi eski olduğu ve zarar ettiği” gerekçesiyle kapatılıp çürümeye terk edilen Nazilli Sümerbank Matbaası’nın içler acısı hali, fabrikayı hatırlayan yüzlerce kişiyi üzüyor.

Nazilli Basma Fabrikası kimin?

Bu kapsamda 2002 yılında, 65 yıl ülke ekonomisine katkı sağladıktan sonra üretimi durdurulmuş, fabrika kapatılmış ve tüm gayrimenkulleriyle birlikte bedelsiz olarak Adnan Menderes Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Sümerbank’ı kim sattı?

Sümerbank, 1933 yılında kurulan, aslen Türk devletine ait olan ve şu anda Oyak Bank’ın bir parçası olan bir Türk bankası ve endüstriyel holding şirketiydi. 11 Ocak 2002’de Oyak Bank, Sümerbank’ı devraldı ve birleşen banka artık Oyak Bank olarak biliniyor. Sümerbank, 1933 yılında kurulan, aslen Türk devletine ait olan ve şu anda Oyak Bank’ın bir parçası olan bir Türk bankası ve endüstriyel holding şirketiydi. 11 Ocak 2002’de Oyak Bank, Sümerbank’ı devraldı ve birleşen banka artık Oyak Bank olarak biliniyor.

Sümerbank’ı kim kapatti?

HAYYAM Garipoğlu, Ekim 1995’te 103,4 milyon dolara satın aldığı Sümerbank’ı, 22 Aralık 1999’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kararıyla TMSF’ye devredince kaybetti.

Sümerbank’ı kim kapattı?

Sümerbank Gemlik Süngipek ve Viskon Mamulleri Sanayi İşletmeleri’nin temeli 28 Kasım 1935’te atılmış ve fabrika Atatürk tarafından 1 Şubat 1938’de işletmeye açılmıştır. 1985 yılında şirkette 626 işçi ve 85 memur çalışmaktadır. 16 Mart 1998’de işletme TEKEL’e devredilmiştir. TEKEL bu işletmeyi de kapatmıştır.

Atatürk hangi fabrikaları kurdu?

“Saydığım hususlardan herhangi birinde istiklalin kaybedilmesi, milletin ve ülkenin gerçek istiklalinden mahrum bırakılması demektir.” Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün önderliğinde kömür, çimento, şeker, pamuk, elektrik, uçak, ipek ve deri fabrikaları kuruldu.

Sümer Holding devletin mi?

Holdingimiz, 11 Temmuz 1933 tarihinde büyük önder ATATÜRK tarafından 3 Haziran 1933 tarih ve 2262 sayılı Kanun ile “Sümerbank” ismiyle kurulmuş ve 17 Haziran 1938 tarihinde 3460 sayılı Kanun ile Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü (KİT) statüsüne kavuşmuştur.

Sümerbank nasıl battı?

24 Ekim 1995’te Garipoğlu Grubu’nun 103. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Nazilli Basma Fabrikası ne zaman faaliyete geçti?

Cumhuriyetin ilk matbaası: Nazilli Sümerbank (kuruluşu ve sosyo-ekonomik yönü) 9 Ekim 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla açılan Nazilli Sümerbank matbaası, Türk sanayisinde çok önemli bir yere sahiptir.

Sümerbank’ın sahibi kimdir?

15.04.2014 tarihinde “Altınbaş” ailesi tarafından satın alındı. 15.07.2016 tarihinde ise hisselerinin %94’ü “Altınbaş” ailesi tarafından kurulan ASV Holding A.Ş. tarafından satın alındı. 22.02.2016 tarihinde “Altınbaş” ailesi tarafından kurulan ASV Holding A.Ş.’ye devredildi.

Eti Bankı’nı kim sattı?

24 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan kararname ile hisselerinin tamamının Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesine karar verilmiştir.

Tekeli kim sattı?

Ankara’daki TEKELTEKEL binası, şu anda Yunus Emre Enstitüsü tarafından kullanılıyor. TürKamu kurumuEndüstriTütün ürünleri, içecekler, tuzKader2008 yılında özelleştirildi ve marka British American Tobacco’ya devredildi. TEKEL fabrikaları 2009 yılında kapatıldı. ÖncülTütün rejimi10 satır daha

Sümerbank kime devredildi?

Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Bank Kapital ve Nationalbank’ın Sümerbank’a devrinin ardından, Fon Yönetim Kurulu’nun 28 Mayıs 2001 tarihli kararı ile 9 Ağustos’ta Sümerbank hisseleri Sümerbank’a devredilmiştir.

Türkiye’de kurulan ilk fabrika nedir?

Türkiye’de sanayileşme hareketini başlatan ve devletin inşa ettiği ilk tesis olma özelliğini taşıyan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası, bulunduğu zaman ve konum itibariyle büyük bir devrimin eseridir.

Nazilli Sümerbank ne zaman kapandı?

Nazilli Sümerbank Matbaası 85 yıl önce, 9 Ekim 1937’de Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir.” sözüyle açıldı. Fabrikadaki makineler, narenciye meyveleri karşılığında Sovyetler Birliği’nden satın alındı. Fabrika 2002’de kapatıldı.

Sümerbank neden battı?

24 Ekim 1995’te Garipoğlu Şirketler Grubu’na 103. kişi olarak katıldı.

Sümerbank fabrikaları ne zaman kapatıldı?

Adana’daki çırçır tesisimiz ÖYK’nun 8 Mayıs 2003 tarih ve 2003/22 sayılı kararıyla 31 Mayıs’ta kapatıldı.

Nazilli Basma Fabrikası ne zaman faaliyete geçti?

Cumhuriyetin ilk matbaası: Nazilli Sümerbank (kuruluşu ve sosyo-ekonomik yönü) 9 Ekim 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla açılan Nazilli Sümerbank matbaası, Türk sanayisinde çok önemli bir yere sahiptir.

Türkiye’de kurulan ilk fabrika nedir?

Türkiye’de sanayileşme hareketini başlatan ve devletin inşa ettiği ilk tesis olma özelliğini taşıyan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası, bulunduğu zaman ve konum itibariyle büyük bir devrimin eseridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort