İçeriğe geç

Ortalama 2 Nin Altına Düşerse Ne Olur

Ortalama 2’nin altına düşerse alttan ders alınır mı?

Düşük GNO’ya sahip öğrenciler, mezuniyet için gereken GNO’yu elde etmek için daha düşük seviyedeki derslere başvurabilirler. Bu durumda, öğrenciler önceki yarıyıllarda aldıkları ancak düşük notlarla geçtikleri dersleri tekrarlayarak GNO’larını iyileştirmeye çalışırlar.

1. sınıfta ortalama 2’nin altına düşerse ne olur?

*Başarı bursu alan öğrencilerin akademik yıl sonunda not ortalaması 2.00’ın altına düşerse bursları kesilir.

Gano 2 altında ise ne olur?

GNO’su 2.00’ın altında olan öğrencilerin üçüncü yarıyılda GNO’sunun en az 2.00 olması gerekir.

Gano ikinin altına düşerse ne olur?

b) Yıllık eğitim yapılan birimlerde yıllık not ortalaması 1.80’in altında olan öğrenciler, c) Bütünleşik eğitim yapılan birimlerde yıllık not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci statüsünde olup kabul edilirler.

Alttan kaç ders olursa okul uzar?

Soru: Eğer dersten kalırsam okulda geçirdiğim süre kaç dersten uzayacak? Cevap: Bir öğrencinin yarıyılının uzatılabileceği iki durum vardır. Durum 1: Bir yarıyılda FF veya FG notuyla 11 veya daha fazla AKTS dersinden başarısız olan öğrenciler, öğrenimlerini bir yarıyıl uzatırlar.

Dönem ortalaması 1.80 altı olursa ne olur?

Yarıyıl Başarısı: Yarıyıl not ortalaması 1.99 ile 1.80 arasında olan öğrenciler denetime alınır ve not ortalaması 1.80’in altında olan öğrenciler o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00’ın altında ve yarıyıl not ortalaması (GNO) iki ardışık yarıyıl için 1’dir.

Alttan alınan derse para ödenir mi?

Durumu kısaca özetlemek gerekirse: Çok sayıda dersiniz varsa ve bu dersleri üçüncü, dördüncü (veya daha fazla) kez alıyorsanız, öğrenim ücretlerini telafi etmek biraz zor görünebilir. Çünkü normal öğrenim ücretine ek olarak, aşağıda listelenen dersler için ek ücretler de vardır.

Ortalama 2’nin altına düşerse burs ne zaman kesilir?

Ayrıca disiplinsiz davranan, müsabakalara ve eğitimlere gönüllü olarak katılmayan ve akademik yıl sonunda not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrencilerin bursu da kesilir.

Ortalama 2’nin altına düşerse staj yapılır mı?

17. Not ortalamam 2.

Agno 2 altı olursa ne olur?

Son iki yarıyıldaki CGPA’sı 2.00’ın altında olan bir öğrenci başarısız sayılır ve CGPA’sı 2.00 veya daha yüksek olmadıkça bir sonraki yarıyıldan ders alamaz. Ancak öğrencinin son iki CGPA’sının her biri 2.00’dır.

Gno 2’nin altında olursa mezun olunur mu?

DİKKAT: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilerimizin bir programı tamamlayabilmeleri için genel not ortalamalarının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Alttan alınan ders hangi dönemin ortalamasını etkiler?

Hangi yarıyılı alırsanız alın, bu durum transkriptinizde o yarıyılın yarıyıl ortalamasını ve genel ortalamasını etkileyecektir.

Ortalama 2’nin altına düşerse DC ne olur?

– Güz döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve GNO’nuz 2.00’ın altındaysa, bahar dönemi sonunda GNO’nuzun en az 2.00 olması koşuluyla, söz konusu derslerden koşullu geçme uyarısı alırsınız.

İlk dönem Gano kaç olmalı?

GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler bir sonraki yarıyıldan itibaren yeni ders alamazlar. Ancak, alt yarıyılda başarısız oldukları dersleri tekrar ederler. GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler notlarını yükseltmek için öncelikle FF, DC veya DD notu olan dersleri alırlar.

Üniversite 1. sınıfta kalma var mı?

Üniversitede alınan bir dersi tekrarlama veya dersten kalma gibi bir durum söz konusu değildir.

Kaç dersten kalınca ortalama 2’nin altına düşer?

Ortalama, tüm derslerin notlarının toplamının ders sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Dönem ortalaması nasıl 2’nin altına düşer? Bir dönemdeki tüm dersleri “DD” (50-59) notuyla geçmek, dönem ortalamasının 2’nin altına düşmesine neden olabilir. Bunun nedeni, “DD” notunun 2,00 puan değerinde olmasıdır.

Agno 2 altı olursa ne olur?

Son iki yarıyıldaki CGPA’sı 2.00’ın altında olan bir öğrenci başarısız sayılır ve CGPA’sı 2.00 veya daha yüksek olmadıkça bir sonraki yarıyıldan ders alamaz. Ancak öğrencinin son iki CGPA’sından herhangi biri 2.00 ise.

2 kredi ders Ortalamayi Etkiler mi?

2 kredilik derslerin etkisi: 2 kredilik bir ders ortalamayı 4 puana kadar yükseltebilir veya düşürebilir. 3 kredilik derslerin etkisi: 3 kredilik bir ders ortalamayı 6 puana kadar yükseltebilir veya düşürebilir. 4 kredilik derslerin etkisi: 4 kredilik bir ders ortalamayı 8 puana kadar yükseltebilir veya düşürebilir.

1 dönemde kaç alttan ders alınır?

Bir öğrenci aşağıdaki derslerden en fazla 3 ders alabilir. 3’ten fazla alt seviye dersi alan öğrenciler, aştıkları her ders için bir dönemlik ders alamazlar. Öğrenci, devamsızlık nedeniyle aşağıda listelenen derslerden başarısız olursa ve programdaki dönemlik dersle çakışma olursa, dönemlik dersi alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir