İçeriğe geç

Uçakla Giderken Valize Neler Konulmaz

Uçakta valize ne koymak yasak?

Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı maddeler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan ilaçlar el bagajında ​​taşınamaz.

Uçakta valize ne alınmaz?

Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.

Uçakta valize parfüm konulur mu?

Parfüm, deodorant ve kontakt lens solüsyonu gibi yasaklı sıvı maddeleri, 100 ml’den az kapasiteli orijinal ambalajlarında kabinde taşıyamazsınız. 100 ml’den büyük kutular, daha az sıvı içerseler bile kabinde taşınamaz.

Bagaj verilen valize neler konulmaz?

Keskin kesici aletler, makas, tıraş bıçağı, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml’den fazla sıvılar, her türlü yanıcı maddeler, patlayıcılar, tornavida, saç kurutma makinesi vb. uçuş güvenliğini tehlikeye attığı için el bagajında ​​taşınması yasaktır.

Valizde şampuan yasak mı?

Kabinde taşınabilecek sıvı maddelerin 100 ml’yi geçmemesi gerekmektedir. Şampuan, deodorant veya diğer kozmetik ürünlerini 100 ml ile sınırlı olarak fermuarlı poşet içerisinde el bagajınızda muhafaza edebilirsiniz.

Check-in bagajına ne alınmaz?

Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.

Şarj aleti uçakta yasak mı?

Yedek piller ve powerbank’ler (şarj cihazları) gibi cihazları yalnızca el bagajınızda bulundurun. Kısa devreleri önlemek için pilleri çantanıza ayrı olarak yerleştirin. 100 ml’den fazla sıvı içeren kaplar ve 6 cm’den uzun bıçaklar ve keskin makaslar yalnızca el bagajında ​​uçağa alınabilir.

Uçak bagaj hakkı kaç kg 2024?

Yurtiçi uçuşlarda kargo bagaj hakları; Standart paketler için bagaj limiti 20 kg, esnek premium paketler için 25 kg’dır. Yurtdışı uçuşlarda kargo için serbest bagaj limitleri: Standart paketler için serbest bagaj limiti 25 kg, esnek premium paketler için serbest bagaj limiti 30 kg’dır. Bebekler için serbest bagaj limiti 10 kilogramdır.

Havaalanından neler geçmez?

PlaneSharp tesislerinde yasaklı olan eşyalar. El bagajında ​​12 santimetreden büyük aletler, baltalar, bıçaklar, tıraş bıçakları, tornavidalar, matkaplar ve makaslar yasaktır. … Spor malzemeleri. … Kişisel savunma ekipmanları. … Jel mumlar. … Alkollü içecekler. … Yanıcı maddeler. … Patlayıcılar. … Kimyasal maddeler.

Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?

Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, bagajınız 8 kilodan fazlaysa, uçağın el bagajı kontuarında teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.

Kabin valizine ne konulmaz?

Bebek maması gibi sıvı temel ihtiyaçlarınızı bavulunuza koymak için bunları fermuarlı bir torbaya koymalısınız. Ayrıca, yanıcı, kesici, delici ve sıkma maddeleri el bagajınıza alınmaz. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan hiçbir ilacı el bagajınıza almamalısınız.

Diş macunu uçağa alınır mı?

El bagajında ​​taşınabilecek sıvılar için boyut dışında genel bir kısıtlama yoktur. 100 mililitreye kadar sıvılar ve diş macunu gibi ürünler alabilirsiniz.

Yurtdışına giderken valize neler konulmaz?

Yurt dışı seyahatlerinde valizinizde bulundurmamanız gerekenler: Patlayıcı ürünler, her türlü ateşli silah vb. Sprey ve yanıcı maddeler gibi cihazlar.

Uçakta valize ilaç konulur mu?

El bagajınıza neler koyabileceğinizi, bagaj kuralları ile ilgili bu yazımızdaki maddeleri dikkatlice okuyarak öğrenebilirsiniz. Uçakta el bagajında ​​ilaç taşınabilir mi sorusunun cevabını merak eden birçok kişi olduğunu biliyoruz. Yazımızda da belirttiğimiz gibi, uçakta ilaçlarınızı taşımakta serbestsiniz.

Uçakta sırt çantasında neler yasak?

Yolcu ve el bagajında ​​taşınmasına izin verilmeyen 10 grup eşya 1) Patlayıcı ve yanıcı maddeler. 2) Kesici ve delici aletler. 3) Silahlar ve silah benzeri nesneler. 4) Kimyasal ve zehirli maddeler. 5) Sıvılar, aerosoller ve jeller. 6) Tamir aletleri. 7) Patlayıcı ve yanıcı madde içeren eşyalar.

Uçakta valize ilaç konulur mu?

El bagajınıza neler koyabileceğinizi, bagaj kuralları ile ilgili bu yazımızdaki maddeleri dikkatlice okuyarak öğrenebilirsiniz. Uçakta el bagajında ​​ilaç taşınabilir mi sorusunun cevabını merak eden birçok kişi olduğunu biliyoruz. Yazımızda da belirttiğimiz gibi, uçakta ilaçlarınızı taşımakta serbestsiniz.

Uçak valize sıvı konur mu?

Ancak, el bagajında ​​sıvı kısıtlaması yoktur; tehlikeli madde olarak sınıflandırılan sıvılar için havayolu yönergelerine uyulmalıdır. Sıvı kısıtlamaları, yolcu olarak seyahat eden uçuş ekibi/personeli için geçerlidir.

Şarj aleti el bagajına konur mu?

Bagajdaki taşınabilir elektronik cihazlar kapatılmalıdır. Bagajdaki taşınabilir elektronik cihazlar kapatılmalıdır. Elektronik cihazlar için yedek piller asla teslim edilen bagajda taşınmamalı ve güvenli bir şekilde taşınmalı veya el bagajına yerleştirilmelidir.

Uçakta valize yiyecek konur mu?

Bavulunuzda veya el çantanızda sıvı veya sıvılaştırılabilir yiyecekler taşımanız tavsiye edilmez. Ancak, belirli boyut ve miktarlarda katı yiyecekler taşınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort