Mercimek çorbası sarı olması için ne yapılır?
Mercimek çorbasının renginin açık sarı olmasını istiyorsanız, patates miktarını artırabilir ve havuçları çıkarabilirsiniz. Son adımda blender yerine sadece tülbent ile süzerseniz, rengi sarı olacaktır.
Mercimek çorbasına hangi baharat renk verir?
Mercimek çorbasına eklenen baharatlar Örneğin, kişniş baharatı mercimek çorbasına ferahlatıcı ve hafif ekşi bir tat katarak çorbayı daha canlı ve taze bir tada kavuşturur. Zerdeçal çorbaya sadece lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda çorbaya parlak bir renk verir ve sağlık açısından çok faydalıdır.
Lokanta usulü mercimek çorbasına zerdeçal konur mu?
Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak tuz ve zerdeçal ekleyin ve pişmiş çorbayı püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ince gözenekli bir süzgeçten geçirebilirsiniz.
Lokanta usulü mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?
Mercimeklerimizi yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alıp karıştıralım. Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim. Son olarak sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp çorbamızı pişmeye bırakalım.
Mercimek çorbasına zerdeçal ne zaman konulur?
Tencereye yarım bardak yağ dökün. Soyulmuş ve doğranmış soğan, patates ve havuç eklenir, mercimek eklenir ve ardından tuz eklenir. Ocakta hafifçe kavurun, yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
* Çorba yapmak için et veya tavuk suyu kullanılmalıdır. Marketlerde satılan et suları yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorba yüksek veya orta ateşte pişirilmemelidir. Çorbanın lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir.
Mercimek çorbası sıcak su mu soğuk su mu?
Tencereye 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Sonra kapağı kapatın ve patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Çorbanın piştikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlamak için el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Çorbada zerdeçal nasıl kullanılır?
5. Çorbalarda kullanabilirsiniz. Zerdeçal, zencefil gibi vücut sıcaklığını artıran bir baharattır. Bu özelliği çorbalarınızı daha iç ısıtan hale getirmek için kullanılabilir. Bir kase sebze veya tavuk çorbası altın zerdeçal ile karıştırıldığında ısıtıcı ve iyileştirici özelliklere sahiptir!
Köri mercimek çorbasında kullanılır mı?
Curry mercimek çorbası, yapacağınız en hoş kokulu ve lezzetli çorbalardan biridir. Yapımı çok kolaydır ve ayrıca çok besleyicidir. Curry’nin yaydığı harika aromalara karşı koymak çok zordur. Siz ve ailenizin bu lezzetli çorbayı seveceğinizden eminiz.
Mercimek çorbasına zerdeçal mı koyulur zencefil mi?
Nefis mercimek çorbası Bizim Mutfak Kemik Suyu’nu 5 bardak suyla pişirin. Rendelenmiş taze zencefil ve 2 çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. İsteğe göre krema ile servis edilebilir.
Mercimek çorbasına kimyon konur mu?
Çorbayı tüketenlerin damak tadı ortak ise, tencereye baharatlar ve taze limon suyu eklenebilir. Nane, kimyon, kırmızı pul biber; mercimek çorbasına en çok yakışan baharatlar arasındadır.
Zerdeçallı mercimek çorbasına salça konulur mu?
Tavaya tereyağı ve yağı koyup ısıtıyoruz, rendelenmiş havuçları, incecik doğranmış soğanları ve sarımsağı kavurup kaynayan çorbaya ekliyoruz. Bu noktada suyu ve tuzu ekliyoruz. Sebzeler piştikten sonra domates salçası ve baharatları ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. Daha fazla pişiriyoruz.
Mercimek çorbası rengi neden kararır?
Çok fazla karabiber eklerseniz çorbanın rengi koyulaşır ve istenilen sarı renk tonu ortaya çıkmaz. Patates çorbaya istenilen sarı rengi veren ana etkendir. İsterseniz sosunuza domates salçası ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasının kararmaması için ne yapmalı?
Mercimekleri pişirirken bir miktar limon suyu sıkarsanız, mercimeklerin dağılmasını ve renginin koyulaşmasını önlemiş olursunuz.
Mercimek çorbası koyu olması için ne yapmalı?
Mercimek çorbanız çok koyuysa, sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanız çok cıvıksa, önce biraz un alın ve kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş una ekleyin. Kavrulmuş unu tekrar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Sarı mercimek çorbasına salça katılır mı?
Pişen çorbayı blender’a koyun, böylece kremamsı, lezzetli mercimek çorbası tarifi hazır. Çorba piştikten sonra biraz domates salçası ve tereyağını kavurup, biraz suyla seyreltip çorbanıza renk ve lezzet katmak için ekleyebilirsiniz.